Акценти
Начало / Образование / С пари от „Красива България” ще санират училището в Гиген

С пари от „Красива България” ще санират училището в Гиген

Второто по големина училище в община Гулянци – СУ „Асен Златаров” в село Гиген, тази година ще бъде санирано със средства от програмата „Красива България”. Проектът е на стойност 238 536 лева, от които 53% финансиране от общината и 47% от програмата, информираха от Община Гулянци.

Ремонтът предвижда полагане на външна топлоизолация на сградата, топлоизолация на пода и таваните, подмяна на дограма. Ще бъде ремонт на физкултурния салон и подмяна на осветлението.

Проектът има и социална насоченост. Според условията на „Красива България” 5% от стойността му ще бъдат използвани за професионално обучение на безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда.

Сградата на СУ „Асен Златров” е строена през 1928 година. През последните години общината я поддържа в много добро състояние, чрез реализирането на различни проекти и текущи ремонти. На по-голяма част от сградата беше сменена дограмата, по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа бяха изградени вътрешни санитарни възли и извършен ремонт и оборудване на класните стаи.

В училището се обучават 208 деца от I  до XII клас. Работят 26 души педагогически и непедагогически персонал.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...