Начало / Общество / С отличие завършиха специализантите от курса „Младши сержант – първи модул”

С отличие завършиха специализантите от курса „Младши сержант – първи модул”

Тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул” се проведе днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”.

Обучението на бъдещите сержанти се проведе в Центъра за подготовка и обучение. В рамките на три месеца те усвояваха знания, умения и навици по общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовки, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи и други.

Обучаемите показаха завидна мотивация и висока успеваемост по време на курса. На отличниците ефрейтор Йордан Йорданов, ефрейтор Росен Цветанов, редник Иванела Ботева и редник Николай Гаврилов бяха връчени грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати.

Полковник Петър Банков – Командир на ВВУБ „Георги Бенковски” и подполковник Ангел Николов – Заместник-командир, връчиха удостоверенията на специализантите. Полковник Банков ги приветства за постигнатите високи резултати и им пожела да съхранят и вложат същият ентусиазъм и в бъдещата си дейност: „От днес вие поемате по същинския път в професионалното си развитие, за което три месеца се подготвяхте и вярвам, че ще съумеете да се реализирате по най-добрия за вас и за Военновъздушните сили начин, и съвсем скоро всички вие да заемете мястото си в строя на сержантския състав. По време на обучението получихте една добра основа за предизвикателствата, които стоят пред вас. Тук при нас вие придобихте широк спектър от знания и умения, които са важни за вашата реализация като бъдещи командири на малки войскови единици, като инструктори и ръководители на всички мероприятия свързани с поддържане на уставния ред, дисциплина и сплотяване на колективите”.

Церемонията продължи с демонстрация на командни качества и умения.. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка – заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Демонстративна група изпълни действия от тактическата подготовка – патрулиране в населено място, попадане в засада и оттегляне на отделението.

Прочетете също:

За последните 24 часа – 3 686 теста, положителните са 330

След направени 3 686 PCR теста за изминалото денонощие са установени нови 330 заразени с ...