Акценти
Начало / Здравеопазване / С обучение по репродуктивно здраве доброволци от БМЧК ще отбележат Първи декември

С обучение по репродуктивно здраве доброволци от БМЧК ще отбележат Първи декември

Доброволци от Български младежки червен кръст – Плевен ще присъстват днес на обучение по репродуктивно здраве. Специалисти от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета ще разговарят с младежите по теми, свързани с полово предаваните заболявания, както и планираното забременяване. Поводът за срещата е Световният ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва точно на 1 Декември.

Темите, които ще бъдат дискутирани са: „ХИВ и СПИН – смъртна присъда или хронична инфекция. Официална статистика на заболелите в България и област Плевен”, представена от д-р Светла Блажева, специалист по клинична имунология; „Полово предавани болести. Хепатит B и С. Микроорганизмите причиняват ли безплодие?”, лектор д-р Светлана Пачкова, микробилог. Темата, която ще представи д-р Добринка Гинчева, д.м., специалист по акушерство и гинекология е „HPV и  репродуктивни последици. Задължителна ли е ваксината срещу рак на шийката на матката и кога?”  Доброволците ще се включат и в темата ”Мястото на психолога в живота на ХИВ позитивните. Семейно планиране.” представена от Анелия Рангелова – психолог към МЦ КИРМ – Плевен.

Доброволците изразяват готовност и желание да провеждат допълнителни обучения заедно с техни връстници по тези и други теми, които вълнуват младите.

 

Прочетете също:

Контейнери за сгур и пепел от печки ще се поставят в Плевен

От 18 октомври, понеделник, в Плевен ще бъдат поставени 20 броя контейнери с вместимост 4 ...