Начало / Образование / С концерт на площада Езиковата отбеляза празника си (снимки)

С концерт на площада Езиковата отбеляза празника си (снимки)

„Езикова гимназия и приятели“ бе мотото на концерта, с който Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен отбеляза снощи празника на училището. Той започна с приветствие на директора на гимназията Юри Тодоров, който припомни успехите, постигнати от учениците през изминалата учебна година.  „За да ги има победителите, трябват и учители“, отбеляза директорът, изказвайки благодарност на целия прекрасен педагогически колектив на училището.

В концерта, осъществен с подкрепата на Община Плевен, се включиха хор „Звъника“, балетна школа при читалище „Съгласие“, клуб по спортни танци „Дъга“, студио за модерен балет и хип-хоп „Венда“, студио за модерен балет „Веда“, в които участват ученици от Езиковата гимназия.  На сцената излязоха и  бивши ученици на училището, реализирали се вече в музикалното поприще на национално ниво, които показаха, че обучението в Езикова гимназия – Плевен сбъдва мечти.

Концертът завърши с хоро, поведено от танцов ансамбъл „Нашенчета“, което прерасна в масово изпълнение, в единение с инициативата, организирана от МОН под надслов „Розите на България“ и подкрепена от българските общности зад граница във връзка с 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Вече 20 години Езикова гимназия – Плевен  отбелязва своя празник в  Денят на Европа, посвещавайки го на младите хора – посланици на новото, демократичното, креативното европейско и световно бъдеще.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...