Акценти
Начало / Общество / С дрон ще се установява точната причина за честите прекъсвания на тока в община Пордим

С дрон ще се установява точната причина за честите прекъсвания на тока в община Пордим

По инициатива на кмета на община Пордим Детелин Василев се проведе среща на кметовете на всички населени места от общината с представители на ЕРМ Запад .
Тя е предизвикана след множество запитвания от граждани  какви са  причините за  честите прекъсвания на електроподаването във всички населени места от общината.
На срещата се отзоваха Пламен Гарев – мениджър управление активи в ЕРМ Запад, Светлин Стойчев – поддръжка на мрежата, Павел Маринов и Мирослав Ботев – експлоатация на мрежата.
Кметовете на населените места от общината отправиха към представителите на ЕРМ Запад наболелите въпроси, свързани основно с честите и непредвидени спирания на тока, които са причина за недоволство у местното население.
В отговор  г-н Гарев обясни, че това се дължи на проблеми с електропровода, както и обраслите с дървета и храсти трасета. Към момента голяма част от участъците са почистени от служители на фирмата и се надяват тези прекъсвания да престанат.
Предприети са и действия за проследяване на трасетата с дрон, за да се установи точната причина за честите прекъсвания, поясни Светлин Стойчев.
Кметовете на населените места от своя страна се ангажираха да оказват съдействие на екипите на ЕРМ Запад при прочистването от клони на трасетата  в населените места.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...