Начало / Култура / С две нови пиеси се представи на дефилира в Ботевград Общинският духов оркестър

С две нови пиеси се представи на дефилира в Ботевград Общинският духов оркестър

Духов оркестър

За трета поредна година Общински духов оркестър- Плевен участва в Дефилира на духовите оркестри в Ботевград, който тази година се проведе на 30 и 31 май.

Официалното откриване на празника е на 30 май, когато и Плувенсият духов оркестър се представя с голям концерт от бендова музика.

духов оркестър

В програмата си оркестърът е включил четири пиеси, две от които нови. Под диригентството на Пламен Марков музикантите представят пиесата за четири саксофона и оркестър „Хей, Боби” аранжимент на Жан Трев и „Тико, Тико” на Векиня Де Абреу, която оркестърът изпълнява за първи път на сцена.Освен тях Общинският духов оркестър изпълнява и „Момичето от Ипанема” и „Елвис Пресли рокендрол”, аранжиментът на които е на Бойко Николов.

Поднесохме на публиката една вънуваща бендова програма, която беше посрещната с въодушевление  от публиката и получихме много аплодисменти, коментира накратко представянето си в Ботевград диригентът Пламен Марков.

Във втория ден от празника е дефилирът на оркестрите, който е впечатляващ и заради факта, че всеки оркестър е предвождан от мажоретен състав. Духовите оркестри, разделени на лъчове, дефилират по улиците на Ботевград и се събират на площада.

По време на изявите всички участници могат свободно да покажат и разкрият таланта и майсторството си.

духов оркестър

Прочетете също:

С празничен концерт и тържествен ритуал Плевен ще отбележи Деня на независимостта

На 21 септември, сряда, в Летния театър в парк „Кайлъка“ от 19.30 часа ще се състои празничен ...