Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / С две бюлетини гласуваме на местните избори тази есен

С две бюлетини гласуваме на местните избори тази есен

С две бюлетини ще се гласува на местните избори тази година. Това разясниха Камелия Нейкова, Румен Цачев и Росица Матева от ЦИК днес на среща в Областната администрация в Плевен. Едната бюлетина ще бъде за избор на кмет, а другата бюлетина за избор на общински съветници. В бюлетината за кмет ще бъдат изписани имената на кандидатите, като отбелязването на вота ще става отново с Х или със знак V, изписани със син химикал. В бюлетината за общинските съветници ще има възможност за избиране на преференции. Имената на кандидатите за съветници няма да са поместени в самата бюлетина, а ще бъдат изнесени на табла в избирателната секция, както и в тъмната стаичка, където ще се гласува. В случай не е отбелязана конкретна преференция, вотът ще бъде зачетен за водача на листата, но само, ако е отбелязана партията, за която се гласува.
И на тези избори ще има възможност за гласуване с подвижна избирателна кутия, като 20 дни преди изборния ден е последният срок това желание да бъде заявено. То засяга гласоподаватели, които нямат възможност да се придвижат до избирателната секция и притежават документ от ТЕЛК за това.
Учениците и студентите ще гласуват по постоянен адрес, като им се полага три дни отпуск от учебното заведение, за да могат да упражнят своя глас.

Следваща Предишна
ЦИК Плевен
ЦИК
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...