Начало / Здравеопазване / С високоспециализирана апаратура за фетална морфология           разполага болница „Сърце и Мозък“ – Плевен
rpt

С високоспециализирана апаратура за фетална морфология           разполага болница „Сърце и Мозък“ – Плевен

Високоспециализиранo и подробно ултразвуково изследване на вътреутробното развитие на плода и протичането на бременността в различните гестационни седмици извършва болница “Сърце и Мозък“ – Плевен. С феталната медицина осигуряваме най-добрите грижи за плода и майката, категорична е д-р Добринка Гинчева, акушер-гинеколог в „Сърце и Мозък“.

„В болницата разполагаме със съвременен високоспециализиран ултразвуков апарат Samsung HERA W9, чрез който се извършват 2D-, 3D- и 4D-ехография с доплерово изследване. На бъдещите майки предлагаме ранен и късен биохимичен скрининг, скрининг за прееклампсия в отделните срокове на бременността, ранна фетална морфология и фетална морфология във втори и трети триместър. По време на прегледа се прави оценка на основните органи и системи, темпа на растеж и развитието на плода и се изключват вродени аномалии. Оглеждат се степента на зрялост, вида и положението на плацентата, количеството на околоплодната течност, дължината и степента на скъсяване на маточната шийка, кръвотока в основните съдове на плода, пъпната връв и маточните артерии“, информира д-р Гинчева.

В болницата се осигурява мултидисциплинарен подход и наблюдение на високорискови и многоплодни бременности. При жени с повтарящи се спонтанни аборти, предходни усложнения на бременността и при риск от преждевременно раждане, се предлага хоспитализация за цялостна грижа и спокойно протичане на бременността.

Д-р Добринка Гинчева е сертифициран лекар към Фондацията по фетална медицина, Лондон, FMF ID: 216660, за провеждането на скрининг за прееклампсия, Доплерова ехография в акушерството, измерване на нухална транслуценция и оценка на маточната шийка. Успешно е преминала десетки курсове и квалификации у нас и в чужбина.

Консултациите със специалистите в болница „Сърце и Мозък“, Плевен се провеждат от понеделник до петък след предварително записване на тел. 064 678-400.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...