Акценти
Начало / Общество / Със заповед кметът на Плевен разписа задължителни мерки за безопасност в разрешените да работят обекти

Със заповед кметът на Плевен разписа задължителни мерки за безопасност в разрешените да работят обекти

Кметът на Община Плевен Георг Спартански е издал заповед във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб.

В заповедта се разписани задължителни мерки за  всички търговски дружества, в това число търговски вериги, магазини, банки и други, работещи с клиенти. Тя се отнася също до обекти, които произвеждат и търгуват на място собствена продукция; местата за настаняване /хотели, къщи за гости и други/; магазини за промишлени стоки и ателиета за услуги; обекти, които предлагат храни през гише и имат разположени на открито маси; всички каси, на които се извършват плащания на задължения към бюджета.

Всички управители на търговски дружества – търговски вериги, магазини, банки и други обекти, работещи с клиенти, да създадат организация за дезинфекция на клиентските пространства  и на всички често докосвани повърхности, като дръжки на кошници за пазаруване, парапети, ескалатори, щендери, дръжки на врати, кранове и мивки, бутони на асансьори, банкомати, вендинг автомати. Количките, които гражданите връщат, трябва да се дезинфекцират, като се обръща особено внимание на ръкохватките. В заповедта се посочва също да бъде въведен контрол на достъп до търговските зали, като се спазват изискванията за отстояние между хората не по-малко от 1.5-2 метра както в залата, така и при касите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...