Начало / Крими / Съдят 28-годишен рецидивист за извършен грабеж на мобилен телефон

Съдят 28-годишен рецидивист за извършен грабеж на мобилен телефон

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен рецидивист за извършен грабеж на мобилен телефон, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Петър Б. е за това, че на  30.11.2015г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив отнел чужда движима вещ – мобилен телефон „Самсунг Галакси Нот 4“ на стойност 790лв, от владението на собственика, с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това заплашване.

Обвиняемият е осъждан. След излизането си от Затвора гр. Плевен не работел  и контактувал  с лица от криминалния контингент. На 30.11.2015г. около 21,30ч, Петър Б. бил в гр. Плевен на ул. „Лозенка“. По същото време по улицата вървял пострадалият мъж, който се прибирал към дома си. Обвиняемият  забелязал самотно предвижващия се човек, когото познавал бегло и решил да му вземе мобилен телефон. Спрял го, като заявил, че мъжът е счупил неговия телефон /което не било вярно/ и затова трябва  да му предаде телефона си. Ако откаже ще му нанесе побой. Пострадалият се уплашил от отправените му закани и преценил, че няма смисъл да противоречи на обвиняемия, тъй като го познавал като лице, извършило множество противозаконни прояви. Веднага след като дал  мобилният си телефон обвиняемият  махнал намиращата се в телефона сим-карта и отново отправил заплахи. Следващите дни продал мобилният телефон.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Следващата седмица са възможни смущения в електрозахранването в селища в община Гулянци

Заради извършвани ремонти от Електроенергиен системен оператор (ЕСО) в подстанция „Гулянци“ се налага промяна в ...