Акценти
Начало / Общество / Съветниците отново отказаха замяната на бившата вила на „Гражданска защита“

Съветниците отново отказаха замяната на бившата вила на „Гражданска защита“

Замяната на бившата вила на „Гражданска защита“ в „Кайлъка“ с имота, ползван от Жандармерията в двора на Регионален исторически музей – Плевен, отново разбуни духовете на общинските съветници. Точката беше разгледана днес за трети път по време на заседанието на Общински съвет – Плевен и тя отново не бе приета.
Припомняме, че идеята е имотът да бъде заменен за този, който се ползва от Жандармерията от 2003 година насам. Ако замяната на имотите бъде осъществена, Община Плевен ще се сдобие със собствеността върху бившата вила на „Гражданска защита” и прилежащите й земи, които са разположени на площ от над 20 000 кв. м. Самите съветници са искали подобна замяна миналата година, заради което е изпратено запитване и до Министерството.
Своето мнение изказа и директорът на РИМ – Плевен Владимир Найденов, който обясни, че като цяло за бъдеще няма да са им излишни тези помещения, но реално няма представа какво е тяхното състояние.
По темата думата взе и общинският съветник Георг Спартански, който изказа своите съмнения защо толкова упорите се прави опит за тази замянка. Според него причина за това упорство може да е наличието на купувач, който още до края на този кметски мандат да закупи светкавично имота. Исканата размяна по негови думи е кон за кокошка и това е причината да не подкрепи предложението.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...