Начало / Икономика / Стефан Бурджев обсъди с посланика на Венецуела възможностите за развитие  на връзките между двете страни

Стефан Бурджев обсъди с посланика на Венецуела възможностите за развитие  на връзките между двете страни

Народният представител от 15 Плевенски МИР и член на Комисията по външна политика към Парламента Стефан Бурджев се срещна с Н. пр. посланика на Венецуела г-жа Ориета Капони. На срещата г-жа Капони е запознала депутата с политическата ситуация в южноамериканската държава и предстоящите избори там.

Двамата са обсъдили възможностите за развитие и засилване на връзките между България и Венецуела в културен, икономически и туристически аспект. Тема на приятелския разговор са били и текушият стокообмен между двете държави – възможности и предизвикателства, административните пречки и тяхното преодоляване.

Посланикът на Венецуела вече е посещавала регион Плевен, в частност – Никопол. Плевенският народен представител Стефан Бурджев е отправил покана към г-жа Капони за ново посещение в региона, както и за среща с граждани и представители на местната, държавната власт и бизнеса.

Прочетете също:

4 юни е Международен ден за защита на децата – жертви на насилие

Денят за защита на децата, жерви на насилие се отбелязва от 1983 г., след резолюция ...