Начало / Последни новини / Старшата на  МГ „Гео Милев“  с бронз на шах от Националните ученически игри

Старшата на  МГ „Гео Милев“  с бронз на шах от Националните ученически игри

От борът на МГ „Гео Милев” – Плевен, спечели бронзов медал от Националните ученически игри по шахмат в старша възраст. Финалите се играха на 9 и 10  юни в Хасково.

 До финалния кръг достигнаха 10 отбора, които играха по система „Всеки срещу всеки“. Отборът на МГ „Гео Милев” постигна 6 победи, два равни мача и допусна една загуба, което му отреди трето място в крайното отборно класиране след отборите на МГ „Академик Кирил Попов“ (Пловдив) и СМГ „Паисий Хилендарски“ (София).

В последните години отборът на МГ „Гео Милев“ е постоянен медалист в Ученическите игри, като и шест пъти се е класирал на първо място. Всички от състава на отбора са активни състезатели в своите клубове. Давид Цветанов и Стилян Нановски са състезатели на СКШ „Плевен XXI“, Владимир Върманов и Румен Кънчев се състезават за СКШ „Спартак Плевен XXI“, a Ивелина Сашова за СКШ „Михаил Тал“(Червен Бряг). Ръководител на отбора бе Светослав Рачков.

Отборът на МГ“Гео Милев“ е шампион в младшата възраст

Прочетете също:

Започва първенството на Втора професионална футболна лига – състав на ОФК Спартак (Плевен) и програма за сезон 2019-2020 година

Утре (20 юли) започва първенството на Втора професионална футболна лига – сезон 2019/2020 година. В ...