Начало / Общество / Споразумение за сътрудничество подписаха плевенската и брестката търговско-промишлени палати

Споразумение за сътрудничество подписаха плевенската и брестката търговско-промишлени палати

Споразумение за сътрудничество между Беларуската търговско-промишлена палата – клон Брест и Търговско-промишлената палата – Плевен беше подписано по време на официалната визита на делегацията от гр. Брест за честването на 10 декември – Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение. В Заседателната зала на Община Плевен подписите си под документа сложиха Валерий Лабун, генерален директор на Беларуската търговско-промишлена палата – клон Брест и Георги Русинов, генерален директор на Търговско-промишлената палата – Плевен.

Целта е насърчаване и укрепване развитието на икономическите и търговските отношения и сътрудничеството между фирмите членки, на базата на принципите на равноправие и взаимна изгода, сътрудничество за повишаване на ефективността на оказваното съдействие на предприятия, организации, фирми и бизнесмени в двете държави за насърчаване и развитие на външноикономическите дейности. Ще се организират и координират бизнес посещения на специалисти от Република Беларус и Република България посредством провеждане на изложения, панаири, семинари, конференции и др., ще се насърчават малкият и средният бизнес, търсенето на търговски партньори и партньори за създаване на съвместни предприятия.

Официални делегации между Плевен и Брест не са разменяни повече от 10 години. На срещата кметът на Община Плевен Георг Спартански представи изпълнените и чакащите изпълнение проекти с европейско финансиране, проблемите пред ръководния екип и визията, към която се стреми администрацията. Ръководителят на гостуващата делегация Валерий Лаптейкин – първи заместник-председател на Брестския горизпълком, сподели мнението на г-н Спартански, че задачата на местните управи е да предоставят условия за развиване на бизнес начинания, за да се активизират икономическите връзки.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...