Акценти
Начало / Общество / Спират Водната каскада  в Плевен заради продължителното засушаване

Спират Водната каскада  в Плевен заради продължителното засушаване

Водната каскада, водните огледала, големият фонтан и пеещият фонтан в градската градина ще спрат работа по-рано от обичайното. Причината за това е продължителното засушаване и за да се избегне преминаването на режимно водоснабдяване в града. Това става ясно от писмо от управителя на ВиК – Плевен – инж. Тодоров, изпратено днес до кмета Георг Спартански.

В писмото се посочва,  че ВиК- Плевен няма възможност за осигуряване на водните количества,необходими за работата на посочените водни съоръжения. Причината е „продължителното засушаване и високите температури през летния сезон, довели до значително намаляване на подаваните водни количества от водоснабдителна група ,.Черни Осъм“, и повишената консумация на вода за питейно- битови цели”.

„Ще се наложи да спрем каскадата. От май досега, 3 месеца, въпреки всичко тя работеше нон стоп, осигурявахме на гражданите и гостите красота и прохлада, независимо от цената. С природата не можем да се борим”, написа в социалните мрежи кметът Георг Спартански по повод писмото, с което от ВиК – Плевен молят за разпореждането му за спиране на посочените обекти.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...