Начало / Общество / Спартански издаде заповед за уведомяването за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности

Спартански издаде заповед за уведомяването за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед във връзка с уведомяването на кметовете на кметства и кметски наместници от населените места в община Плевен за предстоящи растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности в осъществяване на Наредба № 13/2016 г. на МЗХ за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне.

Уведомителни писма за предстоящи растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности с наземна и авиационна техника да се приемат от кметовете на кметства и кметски наместници от населените места в община Плевен, в чието землище ще се извършва третирането, както и тези, чиито землища граничат с третираните площи, само ако отговарят едновременно на следните условия:

  1. Да са представени своевременно с оглед необходимостта от предварително разгласяване;
  2. Да са изготвени по образец;
  3. Към уведомителното писмо да е приложена схема на площите за третиране.

Кметовете и кметските наместници трябва да обявяват предстоящото третиране в деня на получаване на уведомителното писмо чрез местни средства за масово осведомяване и чрез обява на видно място в съответното населено място. Задължително трябва да се посочва, че собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. Кметовете и кметските наместници трябва да обявяват и приключилото третиране.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...