Акценти
Начало / Крими / Спад с 18% в престъпността отчитат от ОДМВР – Плевен

Спад с 18% в престъпността отчитат от ОДМВР – Плевен

От началото на годината на територията на ОДМВР – Плевен са регистрирани 3 373 престъпления. Те са със 750 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, което е спад с 18%. Това съобщи пред журналисти днес директорът на Областната дирекция на полицията в Плевен – старши комисар Красимир Начев.

Разкриваемостта на престъпленията се задържа над 50%, отчете още директорът на Полицията и коментира, че този процент ще се увеличи с приключване на течащите в момента досъдебни производства.

От началото на годината са задържани малко над 3 млн. 263 хил. къса цигари без бандерол и са открити са близо 5 500 кг незаконен тютюн. За периода са установени  24 056 л гориво и 1 497 л алкохол без платен акциз.

За периода са извършени 250 домови кражби срещу 326 за същия период на 2017 г.

Основен приоритет в дейността на ОДМВР продължават да са малките населени места. Старши комисар Начев подчерта, че през последните два месеца и половина няма нито едно извършено престъпление в тежките райони каквито са Мечка, Бръшляница, Коиловци. Засилените мерки в тези райони ще продължат.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...