Начало / Култура / Слънчев и весел детски празник подариха от читалище „Съгласие” на плевенските деца (снимки)

Слънчев и весел детски празник подариха от читалище „Съгласие” на плевенските деца (снимки)

В празник за децата се превърна представянето на детската стихосбирка на Иван Гранитски „Клепоушко“ днес в Плевен. Събитието беше организирано от НЧ „Съгласие 1869” с участието на деца от съставите към читалището.

При представянето на книгата Иван Гранитски пожела на децата много да четат, защото който много чете, той и много знае. На децата, които днес бяха дошли за празника, Гранитски подари по една стихосбирка. От читалището дар беше диск на Вокална група „Арлекино”.

Музикалната програма започна с прекрасното изпълнение на Дивна Петрова – солистка на вокална група „Арлекино“, на песента „Когато детето мечтае“, а Гери Карапанова – отново гласовито арлекинче, изпълни песента на Ала Пугачова „Арлекино“.

След играта с публиката, в която водещата Мариета Калъпова изобщо не успя да заблуди находчивите деца с трудните си въпроси, Балетното студио с художествен ръководител Маня Николова  показаха танца „В какво се превръщат мечтите“. След броени дни те ще вземат участие в международния фестивал „Морско конче” в Обзор.

Симеон Кастров – представител на момчетата от вокална група „Арлекино“, изпълни саундтрак към филма „Шрек“- „Аллелуя“. Стефани Славчева – солист на вокална група „Арлекино“, изпълни песента „Притури се планината“. След поредните си награди – национални и международни, Стефани отново спечели 1 и 2 място в онлайн конкурса на сдружение „Евтерпани“ – „Нови гласове“ в град София. Тя ще представи вокалната школа в Обзор на конкурса „Морско конче“.

С народен танц достоен финал на тържеството поставиха малките танцьори от фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководител Биляна Денева.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...