Начало / Крими / Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора в Плевен

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора в Плевен

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора в Плевен, информират от пресцентъра на МВР. Специализираната операция е проведена на територията на Плевен от служители на секторите за борба с организираната престъпност в Плевен и Ловеч и е предприета във връзка с образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура. Полицейските действия били насочени срещу организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени от България в страни от Централна и Западна Европа. В хода на операцията са задържани трима от участниците в организираната престъпна група – М.К. (59 г.), В.К. (36 г.) и М.К. (33 г.).
В процеса на разследването,  под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура, са осъществени претърсване и изземване в четири имота, обитавани от членовете на групата и три заложни къщи, стопанисвани и управлявани от тях. Намерени и иззети са съотносими към престъпната дейност документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила.
Установено, че участниците в групата са извършвали и съпътстващи престъпни дейности – изнудване и изпиране на пари.
На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване. Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Юристи дариха близо 11 000 лева на УМБАЛ – Плевен

Магистрати, следователи, адвокати и служители от Окръжна прокуратура Плевен, районните прокуратури от съдебния район, Окръжен ...