Акценти
Начало / Общество / След седмица започва ремонтът на част от пешеходната зона в Плевен

След седмица започва ремонтът на част от пешеходната зона в Плевен

Основният ремонт на част от пешеходната улица „Васил Левски” в частта й между пл. „Свободата” и пл. „Стефан Стамболов” ще започне на 22 април, съобщиха от Община Плевен. Ремонтните работи ще започнат от пл. „Стефан Стамболов” по посока пл. „Свободата”. Успоредно със строителните дейности ще бъдат подменени и подземните комуникации на „Топлофикация” и „ВиК”.

По време на ремонтните дейности ще бъде създадена организация за преминаване на гражданите и достъп до институции, офиси, лечебни заведения и др.

Ограниченията, произтичащи от въведеното извънредно положение за работа на ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене ще ускорят завършването на обекта, чийто срок е  150 дни. От Община Плевен призовава собствениците на летни градини да създадат условия за осъществяване на ремонта, като премахнат съоръженията за времето на неговото осъществяване.

След одобрение от Общински съвет – Плевен средствата за ремонта ще бъдат осигурени чрез поемане на дългосрочен заем от Общи Плевен в размер до  4 845 000 лв. Общината ще осигури и до 564 860 лв. от собствения си бюджет.

Прочетете също:

Силно корозирала мина откриха в района на жп гара Ясен

На 28 май 2020 година около 20:55 часа в полицията е получен сигнал, че в ...