Акценти
Начало / Последни новини / СКО Север /Плевен/ отчита добра 2017 година

СКО Север /Плевен/ отчита добра 2017 година

В плевенския клуб по ориентиране Север са доволни от дейността си през 2017 година. Потвърждението за това е оценката на Българската федерация по ориентиране /БФО/, която класира клуба на шесто място измежду 40 от цялата страна.

Обстойният анализ на ръководството на СКО Север също показва положителни неща. В него се казва, че през 2017 г. е продължило успешното представяне на ориентировачите от клуба. Те са взели участие в шест старта на държавните първенства и в три на международни състезания за националната купа България. Във въпросните са постигнати 7 първи, 2 втори и 7 трети места. Регистрирани са и следните резултати: 13 четвърти, 13 пети, 11 шести, 15 седми, 18 осми, 23 девети и още 30 класирания до 15 място.

От спортния календар на БФО, който предлага над 60 вътрешни прояви в страната по лятно, коло и нощно ориентиране /дисциплини – дълга дистанция, средна, спринт и щафети/, плевенчани взеха участие в 19 старта от 16 състезания в страната. В тях спечелиха 31 първи, 36 втори, 49 трети, 26 четвърти, 24 пети и 85 класирания от шесто до десето място.

В тези стартове СКО Север бе представен от 56 картотекирани състезатели във възрастовите групи от 10 до 65 години. От тях 29 деца /от 10 до 18 г./, 14 състезатели в група елит над 21 г. и 13 ветерани /от 35 до 65 г./.

На държавното първенство по коло ориентиране в Габрово плевенчани завоюваха 7 златни медала – Вилиана Гургурова /за втора година е първа сред 28 участнички при Ж14/, Лиляна Маринова, Цветелина Цветанова, Диана Иванова /щафета за Ж20/, Антоан Йонов, Здравко Христов, Мартин Симеонов /щафета за М20/.

СКО Север е втори в държавното първенство по нощно ориентиране, 56-а купа на вестник „Ехо“. Плевенските ориентировачи са носители на купа „Русе“, купа „Ловеч“, купа „Габрово“. Втори са в комплексното класиране за купа „Деветашко плато“ и „Севлиево“.

Успешно бе проведено и традиционното състезане по ориентиране за купа „Трети март“, което е първото от календара на БФО по лятно ориентиране.

През юни 2017 г. инструктури на клуба проведоха теоретически и практически занимания и учебни състезания с 25 деца /2-4 клас/ от ОУ „Отец Паисий“ в Плевен.

Базата на СКО Север се намира в Туристически дом „Кайлъка“.

Пламен Райков – състезател и треньор на СКО Север /Плевен/:

„Лиляна Маринова беше най-добрата ни състезателка през 2017 г. и ще бъде наградена на тържеството на клуба през януари. Нейна подгласничка е Вилиана Гургурова. Ще поощрим и най-младите ни надежди Здравко Колев и Калоян Иванов. Очаквахме повече от състезателите ни до 16 г., които са проектонационали. Напълно логично е през 2018 година изискванията към тях да са големи. Другият основен приоритет е да продължаваме да набираме нови състезатели, най-вече при начинаещите до 12 г.“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...