Начало / Последни новини / СКЛА Феникс 2004 пак заложи на изграждането на бъдещи шампиони

СКЛА Феникс 2004 пак заложи на изграждането на бъдещи шампиони

И през 2019 година плевенският клуб по лека атлетика Феникс 2004 съсредоточи целия си потенциал за изграждането на бъдещи шампиони. Реализира го чрез успешно завършена програма „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. За четвърта поредна години деца от Плевен спортуваха под ръководството на треньорите Теменужка Бузова, Явор Топузов и Светослав Топузов, който е и президент на клуба. През миналата година броят на подрастващите надвиши максималният – над 40.

„Радващото е, че децата участваха с голямо желание и амбиция. Няма как да подмина отличното взаимодействие с учителите по физическо възпитание и ръководството на Прогимназия „Цветан Спасов“. Ползата е огромна. Това е една от най-добрите програми за клубовете, осигурени от спортното министерство. Не само като масовост, но и за селекция. Доказват го резултатите. Пример – сред децата, които участваха в проекта от предишните години вече има шампиони, медалисти и класирания по 8 място в националните шампионати – Алина Грънчарова, Ивайло Крумов, Ванеса Хаджийска, Евгени Борисов и други“, коментира Топузов. Амбициите му обаче не спират дотук.

„През 2020 година пак ще кандидатстваме по този проект. Надявам се да ни одобрят. Целта е да продължим започнатото. Допълнителен стимул ни дава и факта, че девет от децата, които досега тренираха по тази програма, имат желание да станат лекоатлети. Надяваме се, че те ще попълнят състава на Феникс 2004, а защо не и селекцията на националните ни отбори. В момента в нашия клуб тренират над 50 състезатели /от деца до жени и мъже/. През сезон 2019/2020 г. сме картотекирали над 45 атлети за участие в националните шампионати. Предстои да картотекираме още десетина. Очаквам да получим одобрение, да привлечем още деца. На всички пожелавам здраве, а на спортистите и успехи през 2020 година“, каза президента и главен треньор на СКЛА Феникс 2004.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...