Начало / Последни новини / СКБ Класик /Белене/ обучава 20 малчугани по проект

СКБ Класик /Белене/ обучава 20 малчугани по проект

Похвална инициатива реализира беленския клуб по борба Класик. 20 деца участват в програмата „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Проектът е на стойност около 4 000 лева. Реализират го председателят на клуба Цветан Чоранов и треньорът Момчил Ганчев.

„Закупили сме необходимите уреди и пособия. Радващото е, че децата влагат голямо желание. Ползата е взаимна. След броени дни една трета от тях ще направят дебют в официално състезание“, коментира Чоранов.

Той изрази задоволството си от развитието на клуба като цяло, изтъквайки, че през настоящата година СКБ Класик е участвал във всички състезания от календара на родната федерация по борба. Става въпрос за всички възрастови групи – деца, момчета, кадети, кадетки, юноши и мъже. Резултатите са на лице – трима вицешампиони на България и 6 бронзови медалисти.

Борбата в град Белене има стари традиции. От тук са тръгнали участници и медалисти от олимпийски игри, световни, европейски и национални първенства. В момента в СКБ Класик тренират 60 борци.

Прочетете също:

В Левски очакват Президента за празника на Града

На 18 юли в град Левски ще отбележат 183 години от рождението на Васил Левски ...