Начало / Здравеопазване / Симптомите на катаракта и глаукома разясняват пред плевенчани днес

Симптомите на катаракта и глаукома разясняват пред плевенчани днес

Информационна среща-беседа за очните заболявания катаракта и глаукома ще се проведе днес в Плевен. Тя ще започне от 11 ч. в залата на хотел „Ростов“ и по време на нея ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение.
Информационната кампания е част от национална инициатива за борба с двете най-често срещани очни заболявания, подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“. На нея всеки посетител ще получи талон за безплатен скрийнинг, срещу който ще може след предварително записване да бъде прегледан безплатно впоследствие. На срещата ще бъдат обявени и датите на безплатните прегледи. Те ще се осъществяват от офталмолозите само срещу представяне на този талон.
Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е те да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.
В Плевен в инициативата участват водещите офталмохирурзи д-р Велизар Тодоров и д-р Румен Минков (МЦ „Окулус“), доц. д-р Десислава Статева (УМБАЛ „Плевен“), д-р Цветан Каменов и д-р Лина Ралчева (ВМА-Плевен).

Прочетете също:

750 000 къса цигари без бандерол иззеха полицаи от вила край Плевен

На 17 февруари 2020 година около 11:00 часа във вилна зона на местността „Нежовец 1“ ...