Акценти
Начало / Икономика / Семинар за пчелари организира НССЗ в Плевен

Семинар за пчелари организира НССЗ в Плевен

пчели

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Института по животновъдни науки – гр. Костинброд ще проведат в Плевен съвместна информационна среща-семинар на тема „Създаване на пчелни отводки и пчелни майки. Предотвратяване на роенето“. Събитието ще се проведе на 27 май, сряда, от 10.30 часа в залата на бившата сграда на ОАПС, ет. 13, ул. „Васил Левски” № 1.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати със създаването на пчелни отводки и пчелни майки, както и с предотвратяването на роенето. Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ – Плевен ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители, отглеждащи пчелни семейства, по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност на за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“. Над 1900 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и  възможностите за подпомагане по ПРСР 2014 – 2020 г. през последните три месеца. От средата на месец февруари до края на април НССЗ проведе общо  64 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...