Начало / Общество / Седмица за безопасна скорост ще се проведе в Плевен

Седмица за безопасна скорост ще се проведе в Плевен

От 8 до 14 май 2017 година ще се проведе IV Глобална седмица на ООН за пътна безопасност, която е под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“. Целта е постигане на трайна промяна към по-ниски скорости особено в населените места. На местно ниво се предвижда провеждане на дни за намаляване на скоростта в градовете.

Органите на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен имат пряк ангажимент за изпълнение на превантивна и контролна дейност по отношение на безопасността на движението по пътищата и затова планират за периода 8 – 14 май 2017 година три специализирани операции.Те ще се проведат в района на учебно заведение в пиковите часове  при започване и приключване на учебните занятия;  в район с участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия и участък с голям пътникопоток и третата специализирана операция ще е на пътен участък в райони на малки населени места, които обикновено не са обезпечени с органи на пътна полиция, информират от пресцентъра на МВР Плевен.

Служителите на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен напомнят на всички участници в движението да бъдат предпазливи и внимателни на пътя.

Прочетете също:

Арт работилница отвори в читалище „Зора” в село Победа

Арт работилница за деца и подрастващи ще работи през летните месеци в НЧ „Зора-1990” в ...