Начало / Образование / Сдружението на сираците ще подпомогне и тази година абитуриенти в неравностойно положение

Сдружението на сираците ще подпомогне и тази година абитуриенти в неравностойно положение

Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ и тази година ще организира в Плевен Фестивал на красотата, съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов.
През изминалите шест години  инициативата има за цел да  осигури чрез дарения тоалети и обувки за абитуриенти в неравностойно социално положение в Плевен и региона, както и провеждането на звезден бал.
Тази година, заради извънредната епидемична обстановка и невъзможност да се организират масови събития, Сдружението си е поставило за цел да осигури еднократно финансови средства на нуждаещи се абитуриентите. Тази помощ ще получат абитуриенти, които  са сираци или с един родител, които са от многодетни семейства, с остри социални или здравни проблеми. Зрелостниците сами ще решат дали ще използват средствата за покриване на разходи за предстоящият им бал с класа или за покриване на такси за кандидатстване във висше училище.
От 29 януари до 20 февруари директорите на училища могат да правят предложения за деца, които имат нужда от подкрепа и отговарят на изискванията. Писмата ще се приемат на имейла на Сдружението на сираците  [email protected].
Досега чрез дарителската инициатива са подпомогнати общо 239 зрелостници, които са получили мечтания тоалет за абитуриентския бал, незабравима празнична вечер с участието на популярни изпълнители, както и съдействие за работа и продължаване на образованието си във ВУЗ, каза председателят на НССБ.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...