Начало / Култура / Само двама са кандидатите за директори на РИМ и ВИМ в Плевен

Само двама са кандидатите за директори на РИМ и ВИМ в Плевен

Двама кандидати са подали документи за участие в обявените конкурси за директори на Регионалния исторически музей и Военноисторическите музеи в Плевен, научихме от началника на отдел „Култура” в Община Плевен – Стефка Григорова. За вакантното директорско място на Регионалния музей документи е подал докторът на историческите науки Володя Попов, който в момента е временно изпълняващ  тази длъжност. За директор на Военноисторическите музеи кандидат е  Галин Димитров, който в момента работи там.

Очаква се днес кметът на Плевен да подпише заповед за назначаване на комисия от специалисти от Община Плевен, която ще провери дали документите на кандидатите  отговарят на изискванията за допускане до конкурса.  След нейното заключение ще стане ясно дали  ще бъдат ли допуснати до участие в конкурса кандидатите, обясни Григорова.

След което ще бъде сформирана  комисията за провеждане на конкурса, в която ще участват директорите на два регионални исторически музея в страната, по един представител от синдиката на двата музея, представител на Министерството на културата. Датата за провеждането му ще бъде обявена със заповед на кмета.

Самият конкурс ще протече в два етапа – първият е защита пред комисията на концепция за развитие на музея през следващите пет години, а вторият етап  е събеседване с кандидатите.

Очаква се конкурсът да приключи до средата на месец ноември и тогава ще стане ясно ще имат ли плевенските музеи нови директори.

Прочетете също:

Спартак без бразилските попълнения и за мача срещу Добруджа (Добрич)

Тази събота, от 18 часа ОФК Спартак посреща на стадион „Плевен“ в домакински мач Добруджа ...