Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Румен Петков: В някои области изборният резултат вече е написан

Румен Петков: В някои области изборният резултат вече е написан

IMG_003АБВ

Безотговорното отношение на институциите към регистрацията на избиратели в отделни населени места прави изборният резултат в редица области на страната предварително  написан. Това коментира днес на пресконференция в Плевен Румен Петков по повод предстоящите местни избори.

Той цитира  конкретни цифри за регистрации по постоянен адрес  в няколко области, които по думите му са „най-бруталните примери за безотговорността на българските институции. Например през миналата година в периода февруари-март в област Видин допълнителните регистрации по постоянен адрес са били 586, а за същия период на тази година – 506. В област Кюстендил 525 срещу 507, област Монтана – 744 срещу 743. Той се спря специално на регистрациите по настоящ адрес, за които процедурата е  по-лека. В област Видин през миналата година тези регистрации са били 578, а сега са почти 3000. Същото е положението и в област Кюстендил – 612 срещу 1 771, област Монтана – 1 067 срещу 2 926 тази година, Перник – 501 и около 1 300 тази година.

Петков постави остро въпроса за изчистване на списъците от службите ГРАО и въвеждане на много ясни правила за регистрацията на гласоподавателите. Иначе деморализацията на нашето общество отива във фаза, от която няма връщане, категоричен е Румен Петков.

За предстоящия местен вот от АБВ са в усилена подготовка. „Нашата цел е да издигнем кандидат-кметове във всички населени места”, обяви Цветан Антов, председател на АБВ за област Плевен. На този етап хората на Първанов не водят  преговори с други политически сили за влизане в коалиция за предстоящия местен вот в нашата област. До края на месец юни трябва да бъдат номинирани  кандидатите за кметове по населени места и за общински съветници. А до средата на месец  юли да бъдат номинирани и кандидат-кметовете на общини, каза още Антов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...

Един коментар

  1. патриот НФСБ

    Партия на бандитите!