Начало / Култура / Рисунката на дете от школа „Колорит” стана емблема на Международен конкурс в Румъния

Рисунката на дете от школа „Колорит” стана емблема на Международен конкурс в Румъния

Рисунката на единадесетгодишната Диана Бозова  „Панагюрското златно съкровище“ бе избрана  за емблема на 12-тия Международен конкурс за детска рисунка „GOLESTI 2022”  на тема „Съкровищата на моята страна“, организиран от “Muzeul Golesti“ в Румъния. Нейната творба е отпечатана на Сертификатите на победителите и краси сайта на Музея. Тя получава и Почетна награда за постижения.

Диана е от Златоград и се обучава  онлайн вече трета година в арт школа „Колорит“ от своя арт педагог Майя Ананиева.

Трета награда и бронзов медал са присъдени на седемгодишната Мартина Петрова за живописната творба „Глинени съдове от Плевенския музей“. Носител на награда  „Финалист“ е  Радостин Кралев – 15 г., за рисунката „Обеци и пръстени – красиво наследство“. Почетна награда е присъдена на Габриела Радуловска – 4 г., за рисунката “Древни сребърни монети“.

В конкурса са взели участие хиляди творби на деца и младежи от различни държави по света, в които са пресъздали по впечатляващ начин съкровищата на своята страна. Всяка година темата по която рисуват всички участници е различна, но винаги е насочена към търсене и пресъздаване на картини на историята, културата и националната идентичност. Международната изложба е експонирана в  Галерията на Музея и се радва на голям интерес.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...