Начало / Общество / РИК Плевен отхвърли като неоснователни сигнал за открита агитация в Ясен

РИК Плевен отхвърли като неоснователни сигнал за открита агитация в Ясен

След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в подадения сигнал, и по данни на Кмета на с.Ясен Йото Добрев, се установи, че действително пред СИК №152400231,  е паркирал лек автомобил, управляван от Цецо Върбанов Ценов, който е докарал двама избиратели, от които единия  мъж, с ампутиран крак,  и жена  – трудно подвижна.

РИК-Плевен, намира, че следва подаденият сигнал да бъде оставен без уважение, като неоснователен, поради това, че не се установи, посоченото лице да е извършвало агитация за гласуване с №13, а обстоятелството , че застъпникът на КП „БСП лява България” е докарал двама избиратели, от които единия  мъж, с ампутиран крак,  и жена  – трудно подвижна, не съставлява нарушение на изборните правила.

Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.17 от ИК, Районна избирателна комисия – Плевен отхвърля като неоснователен подадения сигнал от Мартин Тодоров Митев, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ” , заведен в  РИК-Плевен с вх.№530 от 13.11.2016. в 10,58 часа.

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...