Акценти
Начало / Здравеопазване / Ремонтират и строят нови Центрове за спешна помощ по проект  

Ремонтират и строят нови Центрове за спешна помощ по проект  

Министерство на здравеопазването възнамерява да кандидатства с голям инвестиционен проект по ОП “Региони в растеж” 2014-20120. В тази връзка по инициатива на  Областния управител на Плевен Ралица Добрева  днес в заседателната зала на областна администрация се състоя среща с представители на деветте общини на територията на областта, в които има филиали за спешна медицинска помощ, директора на РЗИ Плевен д-р Гарев, директора на УМБАЛ Плевен доц. Луканов, началника на ЦСМП – Плевен д-р Стоева и началника на спешното отделение в УМБАЛ Плевен д-р Стефановски, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

среща областна управа

В проекта на Министерство на здравеопазването се предвижда обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна. Проектът ще включва инвестиции в 28 ЦСМП, 170 техни филиали и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения. В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов или ремонтиран съществуващият сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицинска помощ и на действащата нормативна уредба в страната.

На срещата в работен порядък бе дискутирано в кои общини ще има възможност да бъдат построени нови сгради на филиалите на ЦСМП и къде ще се заложи на основен ремонт на сега съществуващите помещения. Окончателните предложения от страна на общините следва да бъдат изпратени в писмен вид в Областна администрация в началото на следващата седмица. До началото на септември пък трябва да са готови идейните проекти.

Прочетете също:

Възстановява се делничното разписание на тролейбусния транспорт в Плевен

От днес, 1 юни, понеделник, делничното разписание на движение на тролейбусния транспорт в Плевен се ...