Начало / Образование / Ректорът на ВВВУ „Георги Бенковски” бе гост в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Ректорът на ВВВУ „Георги Бенковски” бе гост в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Бригаден генерал Юлиян Радойски – началник/ректор на ВВВУ „Георги Бенковски“, гр. Долна Митрополия, заедно със заместник-началника по учебната част/заместник-ректор – полк. доц. д-р инж. Асен Маринов и майор Горин Горанов бяха вчера на посещение в най-голямото начално училище в Плевен – НУ „Христо Ботев”.

След среща с Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботева“ и педагогическия екип на училището, гостите разгледаха материалната база на училището и се срещнаха с ученици. Пред тях те разказваха за първите български космонавти и постиженията на българите в света на научните открития, с което запалиха в тях интереса към науката и авиацията.

В разговор между двамата ръководители се набелязаха важни стъпки за бъдещо сътрудничество между двете институции, което се изразява и в подписването на рамково споразумение за съвместна дейност.

Ген. Радойски дари на училището „Медальонът“ – книга, описваща важни събития от българската история. На свой ред г-н Горанов подари на своите гости барелеф на Христо Ботев – патрон на училището.

Ученици от ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова бяха подготвили музикален поздрав с едни от най-хубавите български песни. В последствие те получиха покана за посещение на Годишната международна научна конференция на ВВВУ „Георги Бенковски“ 2020 – Долна Митрополия, която ще се проведе на 16.10.2020 г.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...