Начало / Здравеопазване / Рекорд на новородени за денонощие в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

Рекорд на новородени за денонощие в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

Във времето на трайно намаляваща обща бройка на ражданията в България – репродуктивна рецесия, в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“  – Плевен за период от 24 часа са се родили 10 бебета. Това се е случило на 20  и 21 април 2023 година, съобщиха от лечебното заведение.

След цезарово сечение са родени и близнаци с екстремно ниско тегло, които са поети за лечение от интензивен сектор на Клиниката по неонатология,  която е единствена в Централна Северна България. На 21 април е родено и още едно недоносено бебе с тегло около 900 грама.

Клиника по акушерство и гинекология и  Клиниката по неонатология увеличават значително своята дейност поради наличен висококвалифициран медицински персонал и запазени традиции в клиничната и научната сфера.

До момента в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ има около 400 раждания от началото на годината, за изминалата календарна година са 1200.

Ръководството на лечебното заведение изказва своята благодарност към лекарите и акушерките, допринесли за щастливите събития, и поздравява младите родители.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...