Начало / Образование / Рекорден брой участници и световноизвестни учени в Международната конференция за студенти и млади лекари в Плевен

Рекорден брой участници и световноизвестни учени в Международната конференция за студенти и млади лекари в Плевен

От 10 до 15 октомври 2016 г., за първи път в 5-дневен формат, в ХІV Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, ще събере в Плевен рекорден брой участници и плеяда световноизвестни учени, съобщиха от Медицинския университет в Плевен, който е организатор на научния форум. Той ще премине под мотото „Отглеждайки нова епоха”, като акцент ще са най-новите постижения в областта на медицината и иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.

Над 340 са тази година участниците в конференцията, сред тях има чуждестранни гости от Китай, Русия, Украйна, Ирландия, Словения, Турция и Полша. От Медицински университет – Плевен ще вземат участие 260 студенти и преподаватели, като има и представители от медицинските университети в София, Варна и Пловдив.

В рамките на конференцията ще се проведе Есенно училище по иновации в медицината. Ще бъдат обсъдени темите „Проблеми при възрастни пациенти с конгенитално сърце“, с модератор проф. д-р Цветомир Луканов, Началник отделение по Детска кардиохирургия към катедра „Кардиохирургия“ при Университетска болница Хайделберг, Германия, „Транслационна медицина – основни концепции, подходи и методи“, с модератори проф. д-р Амир Шахзад, Президент на Европейско дружество по транслационна медицина (EUSTM) и проф. Готфрид Кьолер, Почетен Президент на Австрийско дружество по транслационна медицина (ASTM).

В програмата на форума е включен семинар „Високотехнологична медицина и опитът на Медицински университет – Плевен“ на 12 октомври, сряда, от 9.30 ч в зала „Амброаз Паре“ с демонстрация в реални условия на 3D медицинска маса за виртуални дисекции. А също и работна среща „Лапароскопски методи в хирургията, акушерството и гинекологията“, в хода на която младите учени ще упражнят своите лапароскопски умения на бокс-тренажор и виртуален симулатор.

Официалната церемония по откриването на конференцията е на 11 октомври, вторник, от 16.00 ч със специален гост проф. д-р Робърт Холоуей, д.м.н. от Института по роботика към Болница Флорида, САЩ, Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, който ще изнесе академична лекция на младежката аудитория.

 

 

 

 

 

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...