Начало / Политика / Редица проблеми поставиха жителите на Кнежа пред депутата Стефан Бурджев

Редица проблеми поставиха жителите на Кнежа пред депутата Стефан Бурджев

В приемната на депутата от  ПГ на БСП за България  Стефан Бурджев в  Кнежа гражданите поставиха редица проблеми, които касаят довършване на водния цикъл в общината, обслужването в Общинската болница в гр. Кнежа и липсата на инвестиции в района, които да намалят високия процент на безработица чрез създаване на работни места.  Те настояха за нов модел на здравеопазване и образование, и за стопиране на разпростиращата се бедност.

Жителите на с. Лазарово се оплакаха както от качеството на питейната вода в селото, така и от променената транспортна схема. Оказва се, че от десет дни в селото не влиза никакъв автобус, което на практика го изолира от общинския център и лишава хората от възможност да ползват здравните и административни  услуги, от които имат нужда.

На поставените въпроси Стефан Бурджев категорично отговори, че голямата част от тях са в компетентността на Кмета на община Кнежа и общинската администрация, а проблемите в здравеопазване, образование, доходи и бедност, сигурност, трябва да бъдат приоритети в националната политика на управляващите. „За съжаление бюджетът на правителството за 2018 година отново не предлага решения на тези проблеми”, подчерта депутатът.

 

Прочетете също:

Небрежност с открит огън подпали къща в Крушовене

На 22 октомври 2018 година в 07:36 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен ...