Начало / Общество / Райна Миндиликова: Основната мисъл на Иван Миндиликов е била, че кметът трябва да е стопанин на града

Райна Миндиликова: Основната мисъл на Иван Миндиликов е била, че кметът трябва да е стопанин на града

Райна Миндиликова, дъщеря на най-успешният кмет на Плевен днес прие званието „Почетен гражданин на Плевен”, което се връчва посмъртно на нейния баща Иван миндиликов. На тържествена сесия на Общинския съвет, провела се днес в Актовата зала на Община Плевен, тя получи Почетна грамота и Златна значка от председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.

 „За мен е голяма чест, като последен член от семейството на Иван Миндиликов, да получа неговото почетно звание“, каза Райна Миндилкова. Тя подчерта, че винаги и навсякъде казва, че е истинска плевналийка и се гордее с това. Райна Миндиликова разказа за дейността на своя баща,  като припомни, че неговата основна мисъл винаги е била, че кметът трябва да бъде стопанин на града. „Той трябва да излезе от партийната ангажираност, за да проведе смели реформи, с ум да начертае път за бъдещо развитие и благоденствие на плевенското гражданство. Особено затрогваща е неговата социална дейност”, отбеляза Райна Миндиликова. Тя благодари на музейните специалисти, които са извадили на бял свят истината за кметуването на Иван Миндиликов. Благодари също на Общинския съвет за неговото европейско решение, с което „отдава дължимото на миналото, защото бъдеще без минало няма”.

Райна Миндиликова подари на Плевен юбилеен вестник, издаден по случай 50-годишнината от Освобождението на града. Оригиналът на изданието се пази в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Прочетете също:

Община Плевен осигури маски и дезинфектанти за кметствата, социалните, детски и учебни заведения

Заявените от Община Плевен количества дезинфектанти от лицензиран производител /за ръце, малки и големи повърхности/, ...