Акценти
Начало / Крими / Разпитите за пожара в ресторант „Лайф” са започнали още снощи

Разпитите за пожара в ресторант „Лайф” са започнали още снощи

Разпитите за възникналия пожар в магазин и ресторант „Лайф” в жк „Дружба” са започнали още снощи и продължават и днес. От Окръжна прокуратура Плевен са образували досъдебно производство. Тази сутрин са започнали огледите на място на произшествието. Предстои пожаро-техническа експертиза да установи причините за възникването на пожара, каза говорителят на МВР Плевен Мариана Цветкова.

Сигнал за инцидента е постъпил вчера вечерта, 5 септември, в 20.27 ч. На място са изпратени три пожарни автомобила с четири екипа, изпратена е и линейка. По първоначалните данни след спиране на електрическия ток в обекта собственикът лично е влязъл в помещението с генератора, който е трябвало да захрани с ток обекта. По предварителни данни взривът е станал при включване на генератора, но пожаро-техническата експертиза ще установи точните причини довели до взрива и избухването на пожара. При инцидента е пострадал 40-годишният собственик на обекта. Първоначално е настанен в Плевенската болница, след което е закаран в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”.

На обекта са нанесени сериозни щети от възникналия пожар и от гасенето на огъня. Днес целия ден обектът остана ограден с предупредителна лента.

IMG_4087лайф

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...