Начало / Култура / Различният поглед върху общочовешките ценности в книгата на Иглика Нинова „Новите дрехи на Пепеляшка“

Различният поглед върху общочовешките ценности в книгата на Иглика Нинова „Новите дрехи на Пепеляшка“

Един по-различен поглед върху общочовешките ценности ще ни представи Иглика Нинова в сборника си разкази „Новите дрехи на Пепеляшка“. Премиерата на книгата е на 7 октомври, сряда, от 17,30 часа в читалище „Съгласие“.

Преди година авторката представи в най-старото културно средище на Плевен и своята първа творческа рожба „Отворете вратата…Вратата!“.
Сладкодумното представяне ще бъде допълнено от ефектни визуални внушения и преживяването със сигурност ще бъде запомнено, обещават домакините от читалище „Съгласие“.
Ето как въвежда в тематиката на сборника си самата авторка: „Настоящата колекция от текстове е резултат от любезната дизайнерска намеса на съвременните пандемии и човешкия здравомислещ принос в битката с невидимите врагове. Текстовете са изработени от „движещи се заедно с нас материи“, с акценти върху семплото и метафоричното. Класически или по-екстравагантни – сюжетните детайли напомнят, усмихват, натъжават, възмущават, отразяват. Подканят за прочистване и освежаване на гардеробите, с поглед към модната линия на утрешния ден, към новото като възможност за по-осъзнат, човеколюбив и природосъобразен стил на живот“.
Мястото на събитието е зала „Библиотеката“.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...