Начало / Култура / Първи фолклорен онлайн конкурс ще се проведе в България

Първи фолклорен онлайн конкурс ще се проведе в България

От 20 април до 20 май 2020 г.  ще се проведе първият в страната фолклорен онлайн конкурс „Българин“. Организатор на проявата е Фондация „Българин“, а наградният фонд е в размер на 5000 лв.

Конкурсът има за цел да повдигне духа на българите в условия на световна пандемия и социална изолация, да популяризира родния фолклор и да даде възможност за изява на талантливи изпълнители.

Участие могат да вземат всички български и чуждестранни граждани от цял свят в категориите – народно пеене, народни инструменти и народни танци. Изпълнителите могат да участват индивидуално в 5 възрастови категории. Съвместни изпълнения могат да изпращат и семейства, а при отпадане на извънредното положение се допуска свободно участие в конкурса и на групи.

Парични награди са предвидени за тримата най-високо оценени участника в групите на възраст над 14 години, а победителите в категориите до 14-годишна възраст ще получат награди и грамоти за участие. Организаторите са предвидили и 12 допълнителни, специални награди извън конкурсната програма.

Оценките и класирането на всички таланти ще се формира от публиката и от подбрано жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор.

Освен паричните награди най-талантливите и атрактивни изпълнители ще получат покана и възможност да участват в новогодишния благотворителен концерт, организиран от Фондация „Българин“. Най-добрите инструменталисти и певци ще бъдат поканени за съвместна творческа работа в състава на Оркестър „Българин“ с възможност за професионална реализация, концерти и участия в страната и чужбина, а най-добрите танцьори ще получат покана и достъп до майсторските класове по народни танци на Ансамбъл „Българин“и Клуб за народни танци „Българин“.

Участниците могат да изпратят своите видеоклипове на e-mail: [email protected] чрез уеб платформите за пренос на данни: Google Drive, dox.bg или wetransfer.com  до 23:59:59 часа на 20 май.

Повече информация, пълните правила и регламент за участие в конкурса можете да намерите на www.competition.bulgarian.bg

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...