Начало / Общество / Протест срещу войната в Сирия организират днес в Плевен

Протест срещу войната в Сирия организират днес в Плевен

Плевен е един от българските градове, в които в сряда ще се проведе национален протест под надслов „Българският народ е против агресията и терора срещу Сирия“. Мястото е площад „Възраждане“ от 18  часа.

В декларация организаторите на протестаГражданска инициатива „България против война срещу Сирия и Иран“, настояват „Народното събрание, Президента и Министерски съвет на Република България да излязат с изрично изявление, че България няма да участва в никакви военни действия, пряко или косвено, срещу Сирия. Също така изискваме да изразят ясна позиция с призив за възпиране на международните агресори САЩ, Израел, Англия и техните марионетки, с цел запазване суверенитета на Сирия и равновесието и мира на цялата планета”, се казва още в декларацията изпратена до президента, председателя на Народното събрание и премиера, с  копия до посолствата в САЩ и Сирийската арабска република у нас.

Днес протести ще има още в София, Бургас, Русе, Добрич, Велико Търново, Враца, Варна. Организация се създава в социалната мрежа Facebook.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...