Начало / Общество / Протестиращи в Плевен: Излезли сме на освободителна война, която трябва да спечелим

Протестиращи в Плевен: Излезли сме на освободителна война, която трябва да спечелим

Днес в  Плевен представители и симпатизанти на няколко десни формации в града, организирани от „Демократична България“  излязоха на протест пред сградата на Областната администрация.

Тук сме, пред представителството на властта – Областна администрация, защото протестираме срещу безобразията, които се случват в държавата, заяви Албена Симеонова от Зелено движение. Изявената природозащитничка призова събралите се да настояват държавата да изпълни това, за което от години се борят – свобода, работа в полза на хората и върховенство на закона. За съжаление нито едно от тези неща не се случва и затова сме се събрали днес тук, заяви Симеонова.

Областният координатор на ПП „Да България” – Свилен Трифонов, беше категоричен, че исканията им са за оставка на премиера Бойко Борисов заедно с цялото правителство  и „понасяне на политическата отговорност за всички безобразия, които се извършиха до този момент”. Сред исканията им е също оставка на главния прокурор. „Ще протестираме докато тези наши искания бъдат изпълнени в пълен обем”, заяви Свилен Трифонов и допълни, че имат  политическа декларация с ясно формулирани цели след падане на правителството и начините, по които ще ги постигнат.

Областният лидер на „Да България” беше категоричен, че са излезли наистина на освободителна война, която трябва да спечелят на всяка цена.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...