Начало / Последни новини / Приятелска футболна среща между “Гигант” – Белене и “Белене Призън” – Затвор-Белене

Приятелска футболна среща между “Гигант” – Белене и “Белене Призън” – Затвор-Белене

Под мотото „Не на агресията“ на 10 август 2016 г. се проведе футболна среща между отборите на ФК „Гигант“ – Белене като гости и отбора „Белене Призън“, който е сборен отбор от лишени от свобода, настанени в Затвора-Белене. Това не е първата среща, очертаваща изграждането на една традиция, чието начало беше поставено на 23 юни 2015 г. Последва среща между юношите на ФК „Гигант“ и учениците от училището към Затвора-Белене.

Резултатът от проведената среща е 1:3 в полза на гостите – ФК „Гигант”-Белене. Сред публиката на двубоя бяха кметът на Община Белене Милен Дулев, ръководителят на ФК „Гигант” Божидар Блажев, както и служители от администрацията на затвора. Като подарък за отбора капитанът на ФК „Гигант” получи икона на Свети Георги.

Затвора-Белене 1

Всички положени усилия по подготовка на терена и работата по селекцията на отбора за пореден път доказват, че политиката за осмисляне и оползотворяване на времето зад решетките, която се провежда в Затвора-Белене дава положителни резултати. Със спортсменския дух и толерантното отношение играчите на двата отбора дадоха добър пример за взаимопомощ и толерантност в отношенията дори зад решетките, информират от Община Белене.

Прочетете също:

Георг Спартански  към младите: Нямате причина да се чувствате непълноценни, ако пишете на български в социалните мрежи

Младите хора да се изразяват на български в социалните мрежи когато са в България, призова ...