Акценти
Начало / Образование / Призово класиране на учениците от ПГРТО на национално състезание в Пловдив

Призово класиране на учениците от ПГРТО на национално състезание в Пловдив

ПГРТО Пловдив

С нови отличия се завърнаха учениците на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен от национално състезание в Пловдив. Седмата Панорама на професионалното образование се проведе в града под тепетата от 23 до 25 април. Събитието се състоя в изложбените зали на Международния панаир, а в Националния кръг на състезанията по 12 професии участваха над 300 ученици от 150 гимназии в цялата страна.

В проявата, организирана от Министерството на образованието и науката, се включиха представители на държавната и местната администрация, на бизнеса, на работодателски организации, началници на регионалните инспекторати по образованието, експерти, директори на професионални гимназии, учители и ученици. Форумът бе открит от заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева.

Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен бе представена от младите майстори, класирали се на призови места в Регионалните състезания в категориите „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Карвинг“.

За пореден път стената на славата в училището се поднови с купи и медали от челната тройка. Трето място в категорията „Най-добър млад сервитьор“ завоюва Кристина Върбанова от ХІІ „б” клас с ръководител г-жа Пепа Енчева. Нейните умения бяха високо оценени и тя получи професионално предложение за работа в един от верига частни ресторанти в града под тепетата.

Мария Стефанова от ХІ „в” клас и Айля Алиева от Х „г” клас с ръководител г-жа Татяна Михайлова спечелиха специална награда в категорията „Технически карвинг” и отборно първо място на „Карвинг”. Много добре се представи и Полина Любенова от ХІІ „в” клас с ръководител г-жа Нонка Найденова, която завърши на пето място в състезанието за „Най-добър млад хлебар-сладкар”.

ПГРТО Пловдив 1

Прочетете също:

Представяне на професионалните умения  – иновативно, креативно и емоционално

Националната програма на МОН  “Иновации в действие” дава възможност за обмен на идеи и иновативни ...