Начало / Образование / Приемна в помощ на кандидат-студенти работи в читалище “Съгласие”

Приемна в помощ на кандидат-студенти работи в читалище “Съгласие”

Приемна, в която кандидат-студентите могат да попълнят и подадат документи за предпочитани от тях висши учебни заведения и специалности работи във фоайето на читалище „Съгласие” в Плевен. Тя ще остане отворена до 5 юли, включително и в днешния съботен ден, от 9.00 до 18.00 часа, уточниха Георги Мелниклийски и Светла Петрова. За улеснение на младежите, е налична и необходимата документация за кандидатстване.

Необходимо е обаче предварително кандидат-студентите да проверят крайните срокове за подаване на документи, тъй като те са различни за някои ВУЗ-ове. Така например 30 юни е краен срок за прием на документи в Тракийския университет, в Пловдивския кампанията приключва на 2 юли. Изискване за предварително внасяне на необходимите такси за кандидатстване имат Софийският университет, Техническият университет в столицата и Икономическият във Варна.

Георги Мелниклийски и Светла Петрова уточниха и че най-предпочитани от подалите в плевенската приемна кандидат-студенти висши учебни заведения са Стопанската академия в Свищов и Софийският университет.

Прочетете също:

В Медицински университет – Плевен ще разкриват нов факултет

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) изготви проект за разкриване на ново основно звено в структурата ...