Акценти
Начало / Последни новини / Преходът в СКСБ Спартак продължава

Преходът в СКСБ Спартак продължава

През 2018 година плевенския клуб по скокове на батут Спартак излъчи вицешампион на България – Александър Стефанов спечели сребърен медал във възрастовата група 15-16-годишни от държавното първенство по скокове на батут в Ямбол. Шампионът от 2017 г. Владимир Панталеев не успя да защити титлата си, завършвайки на седмо място при 9-10-годишните. Другите двама скачачи /до 8 г./ на клуба бяха дебютанти. Владимир Горанов се класира на девето място. Сияна Петкова не успя да се класира за финала. 6-годишната състезателка обаче бе наградена за най-малка участничка. Това е равносметката от участието. Останалото е „черна“ работа.

2018-а бе преходна година за плевенския клуб. Тя стартира с нова селекция. Отнася се за най-малките до 8 години. Състезателите на СКСБ Спартак обаче са доста под тази възрастова граница. Преобладават децата на 5, 6 и 7 години. Болшинството са дебютанти, което подсказва, че трябва много работа. Този процес е в ход, ще продължи и през 2019 г.

Положителното е, че треньорите Николай Лаков и Тони Русев съзират добър потенциал във възпитаниците си. Панталеев и Горанов пак ще участват при 9-10-годишните на държавното първенство. Останалите ще скачат при най-малките /до 8 г./ – Сияна Петкова /на 6 г./, Виктор Арабаджиев, Винетия Иванова и Самуил Илиев. Само последният е на 7 години, другите двама предстои да навършат 6 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...