Акценти
Начало / Култура / Престижни отличия за плевенски състави от фолклорен фестивал в Бургас

Престижни отличия за плевенски състави от фолклорен фестивал в Бургас

Три плевенски състава се завърнаха с престижни отличия от участието си в Националния фолклорен фестивал „Сребро в косите, песен в душите”, състоял се в гр. Бургас в края на месец септември. Новината съобщи Пенка Иванова – председател на Общинския съвет на „Съюз на пенсионерите – 2004”.
В традиционното културно събитие са участвали Хорът на учителките с ръководител Галя Кокорска, Фолклорната група „Веселяк” с  ръководител Мария Павлова, Фолклорната група „Пендара” при Пенсионерския клуб „Данаил Попов” с ръководител Елена Каменова и Фолклорната група при читалище „Извор” – с. Горна Митрополия, с ръководител Стойка Василева.
В конкуренция с  около 70 формации от цялата страна първите три плевенски състава са оценени за участие в гала вечерта с още седем финалисти. Представителите на Плевен са наградени с престижни отличия.
Фестивалът „Сребро в косите, песен в душите”  се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004”. Участието на нашите състави е със съдействието  на Община Плевен. С подкрепата на местната администрация се проведе и Прегледът на художествената самодейност на хората от третата възраст в Летния театър в парк „Кайлъка”.

Прочетете също:

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен 49-годишен мъж с инициали  Г.И. е признат за виновен ...