Начало / Образование / Президентът Румен Радев се срещна с ученици гвардейци от Плевен

Президентът Румен Радев се срещна с ученици гвардейци от Плевен

Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността, те са символ на българското ни достойнство, заяви президентът Румен Радев, който прие на „Дондуков“ 2 младежите от Втори ученически гвардейски отряд към Основно училище „Д-р Петър Берон“ и ученическия гвардейски оркестър към Средно училище „Иван Вазов” в Плевен.

Стройните гвардейски редици са част от визитката на България, отбеляза държавният глава. Той пожела на младите гвардейци да отстояват и пазят родната земя, традициите ни и българската държавност, да бъдат възвишени в мислите си и достойни в делата си. Да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност и вие имате тази огромна отговорност към нашите предци, които защитаваха и градиха България, заяви президентът.

Вашите усилия са мостът между историята и утрешния ден, те продължават каузата за достойна  и силна България, каза още държавният глава. Вярвам, че примерът и куражът ви ще бъде последван от много други и че няма да остане български град без ученически гвардейски отряд или оркестър, допълни той.

Денислава Ангелова, инициатор на създаването на ученическите гвардейски отряди, коментира, че тази родолбива инициатива намира своето отражение в цялата страна благодарение на Националната гвардейска част. Тя разказа, че идеята тръгва преди 10 години от Кърджали. Радвам се, че имам честта да продължа тази идея, допълни Ангелова.

В края на церемонията представители на младите гвардейци връчиха тържествените си обещания на държавния глава.

Източник: БТА

Прочетете също:

За последните 24 часа – 3 686 теста, положителните са 330

След направени 3 686 PCR теста за изминалото денонощие са установени нови 330 заразени с ...