Начало / Крими / Предстои ново заседание в съда срещу бащата от Плевенско, изнасилвал дъщеря си

Предстои ново заседание в съда срещу бащата от Плевенско, изнасилвал дъщеря си

През новата седмица Апелативен съд – Велико Търново ще гледа отново дело срещу баща, изнасилвал дъщеря си. Подсъдим по процеса е Златко Ц. С. (р.1980г.), съобщават от пресцентъра на съда. Това е второ заседание по делото и ще се проведе на 2 февруари.
Припомняме, че с присъда на Окръжен съд – Плевен подсъдимият Златко Ц. С. е признат за виновен в това, че през периода от 15.02.2015 г. до 02.04.2015 г. в две населени места в Плевенска област, при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, се съвкупил с дъщеря си, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай. По времето, когато са извършени три от четирите отделни деяния, пострадалата не е имала навършени 14 години.
Първоистанционният съд е осъдил Златко Ц. С. на 20 години лишаване от свобода. На основание чл. 58а, ал. 1 от НК (редукция на наказанието при присъди по дела по реда на съкратеното съдебно следствие), така определението наказание е редуцирано с една трета и подсъдимият е осъден да изтърпи 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.
Със същата присъда Окръжен съд Плевен е осъдил Златко Ц. С. да заплати 100 000 лева на пострадалата, като обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 02.04.2015 г. до окончателното и изплащане.
Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивни частни жалби от подсъдимия и частното обвинение.

Прочетете също:

Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март  

Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на ...