Начало / Общество / Представиха възможностите за кандидатстване по проект за деца в риск

Представиха възможностите за кандидатстване по проект за деца в риск

Възможностите за финансиране на проекти по програма “Деца и младежи в риск” бяха представени в Плевен от експерти от Главна дирекция „Структурни фондове и международни и образователни програми” в Министерство на образованието и науката. Домакин на срещата беше Областният информационен център.

Експертите разясниха пред представители на общини от област Плевен изискванията за кандидатстване в рамките на обявения конкурс за набиране на проектни предложения по Компонент 2 на програмата: “Грижа за деца в риск“. По нея общини и сдружения на общини могат да кандидатстват за финансиране на стойност между 200 000 и 250 000 евро. Всеки проект трябва да обхваща минимум 5 детски градини. Ще се подпомагат дейности за подобряване на подготовката за училище, социалните и езикови умения на деца на възраст от 3 до 6 години от социално слаби или ромски семейства. Предвидени са също и възможности за финансиране на ремонт на детски градини, осигуряване на оборудване с цел подобряване на учебната обстановка, закупуване на образователни материали и учебни пособия.

Крайният срок за кандидатстване е 5 септември 2013 год., а пълния текст на обявата, насоки за кандидатстване и всички съпътстващи ги приложения, могат да бъдат намерени на интернет страницата: http://www.mon.bg/below/eeagrants

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...